Blogg

DÖRRMATTOR

När hösten står för dörren och regnet vräker ner det är då man börjar tänka på var all smuts kommer ifrån. Rätt dörrmatta är en bra början för att hålla väta och smuts borta.

Min första fråga är bor du så du behöver en bra matta utanför dörren?
Då skall du tänka på att den skall ligga kvar, tåla regn, snö och kyla.
Där finns en uppsjö att välja på ute på marknaden. Välj gärna en gummimatta med astroturf i den är tung och tål kyla, regn och snö och den ligger kvar (vikt ca 5,4 kg). Den ser till att smutsen blir kvar utanför dörren. Behöver du inte en så kraftig matta finns det andra gummimattor, mattor med gummibaksida och textil ovansida. Det du ska tänka på är att inte välja en absorbstionsmatta ute då den suger vatten.

Men nu kommer vi till insidan:) här finns massor av snygga och praktiska mattor. Behöver du en liten matta eller vill du ha en stor som täcker ett stort område?
Det du skall tänka på här är behöver den suga upp mycket väta (många blöta skor och stövlar djur som kommer med blöta tassar) eller bara vara lite allmänt praktisk.
Behöver du en matta som suger upp är det en absorbstions matta du skall välja, nackdelen med den är att det tar ett tag innan den torkar. Men välj gärna en med bra uppsugningsförmåga tex 5-6 liter vatten /m2. Vill du ha en matta att skära in finns det en hel del att välja på dom flesta finns i 1 & 2 metersbredd och fungerar både som uppsugning och avtorkningsmatta.
Självklart finns även absorbtionsmattor i metervara men kostar lite mer.

En sak man sällan tänker på är att dörrmattan är det första och sista men ser i ett hem. Så välj en snygg och praktisk dörr matta

dörrmatta