Integritetspolicy och GDPR

Information om hantering av personuppgifter
Vi på Svensk MATTDESIGN värnar om din personliga integritet. För oss är det viktigt att du känner dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss och det är viktigt att vi är öppna med hur vi behandlar uppgifterna. Vi behandlar dina personuppgifter med respekt och i enlighet med gällande lagstiftning (GDPR). I denna integritetspolicy vill vi på ett lättförståeligt sätt ge dig information om hur vi hanterar dina personuppgifter i samband med att du besöker våra webbsidor, köper våra produkter eller vid andra kontakter med oss.

Vi arbetar löpande med integritetsfrågor och vi kan därför komma att uppdatera denna policy.

Vad är en personuppgift?
Personuppgifter är information och data som direkt eller indirekt kan hänföras till en levande fysisk person, exempelvis namn, adress, e-postadress, telefonnummer och personnummer. Det kan också gälla olika slags elektroniska identiteter som exempelvis IP-nummer.

Ansvarig för dina personuppgifter
Ansvarig för de personuppgifter som inhämtas och behandlas av Svensk MATTDESIGN är Svensk MATTDESIGN AB, Trädgårdsgatan 6, 45230 STRÖMSTAD Org nr 556883-2470

Vilka personuppgifter samlar vi in?
När du genomför ett köp på svenskmattdesign.se samlar vi in personuppgifter såsom fullständigt namn, adress, e-postadress, telefonnummer, personnummer (vid fakturabetalning), betalningsuppgifter, köp- och orderhistorik samt IP-adress. Personuppgifter kan också samlas in när du är i kontakt med vår kundtjänst via telefon, mail eller chatt.
När du gör ett köp i vår fysiska butik i Strömstad samlas personuppgifter enbart in när du väljer att betala mot faktura. Betalar du kontant eller med kort behöver du inte lämna några personuppgifter. Vid hemlån samlar vi in namn, personnummer och telefonnummer.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

A. Beställning och administration av ditt köp
Vi behandlar dina personuppgifter för att identifiera dig som kund när du väljer att handla hos oss. Vi behöver dina personuppgifter för att hantera och leverera ditt köp/din order samt för att hantera betalning och fakturering, det vill säga för att fullfölja ingått köpeavtal.

B. Kundtjänstärenden
I vissa fall behövs också personuppgifter för att vi ska kunna hjälpa dig om du kontaktar oss via kundtjänst med frågor och synpunkter eller om du exempelvis vill göra en retur eller reklamation. Vid kontakt med kundtjänst via e-post, telefon eller chatt behandlar samlar vi in de personuppgifter som är nödvändiga för oss för att kunna hantera ditt ärende och besvara dina frågor.

C. Information om produkter och tjänster
Vi använder dina personuppgifter för e-postutskick med information om våra produkter och tjänster. Vi skickar enbart e-postutskick till personer som vid något tillfälle gett sitt samtycke till att få e-postutskick från oss. Du kan när du vill återkalla ditt samtycke till mottagandet av nyhetsbrev, kampanjer och erbjudanden genom att använda den avanmälningslänk som finns i varje nyhetsbrev eller genom att kontakta kundtjänst.

När vi kan komma att dela dina uppgifter?

A. Betallösningar
För att kunna ta betalt, hantera fakturor och betalningar delar vi uppgifter med Svea Ekonom. I samband med din betalning kommer Svea Ekonomi att samla in personuppgifter om dig. Svea Ekonomi är således personuppgiftsansvariga för dessa uppgifter enligt bolagets villkor.

B. Transportbolag och Unifaun 
De transportbolag som vi använder oss av för att leverera ordern till dig tar del av de personuppgifter som krävs för att de ska kunna fullfölja och leverera din order. I Sverige använder vi oss av DHL och Bring. Företagen är personuppgiftsansvariga för dessa delade personuppgifter enligt bolagens villkor.
Vi kommer aldrig att lämna ut dina uppgifter till obehörig part eller sälja dem vidare till extern part.

Lagring av personuppgifter
Vi sparar personuppgifter så länge det finns rättslig grund för det, ett dokumenterat syfte för behandlingen eller en pågående kundrelation. I så stor utsträckning som möjligt försöker vi att inte lagra onödiga personuppgifter och vi strävar efter att minimera lagringstiden i största möjlig mån.

Du bestämmer över dina personuppgifter
För oss är det viktigt att du som kund känner dig trygg med vår hantering av dina personuppgifter. Har du frågor om eller synpunkter på vår integritetspolicy eller vårt sätt att hantera personuppgifter är du välkommen att kontakta oss. Kontakta oss också om du vill få ett utdrag över dina sparade personuppgifter, om du vill korrigera någon uppgift eller om du vill få dina personuppgifter raderade ur vårt system. Väljer du att få dina personuppgifter raderade ur vårt system, tänk på att du då själv behöver kunna påvisa att du gjort ett köp hos oss för att vi ska kunna hantera återköp, reklamationer och garantiärenden.

Tveka inte att höra av dig om du vill veta hur vi behandlar dina uppgifter eller vill ha utdrag.

Svensk MATTDESIGN ABTrädgårdsgatan 645231 Strömstad +46703184750